isyankar-kasirqa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

isyankar-kasirqa

...............
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Kapak nickler 2009
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 8:16 am tarafından xkral_46

» msn için çok komik nickler bakmadan geçme
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 8:05 am tarafından xkral_46

» Msn De Yazi Yazarken Yazınız Renkten Renge Geçsin
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 7:57 am tarafından xkral_46

» Not Defterİ İle Msn Patlatmak
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 7:47 am tarafından xkral_46

» karsıdaki kişinin mause deli olsun :D
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 7:45 am tarafından xkral_46

» istediğin@istediğin.com uzantılı msn alma
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 7:40 am tarafından xkral_46

» msn şekil
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 7:30 am tarafından xkral_46

» msn patlatma kodu
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 7:28 am tarafından xkral_46

» başkasından başkasına e-posta gönder
bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeÇarş. Eyl. 23, 2009 7:24 am tarafından xkral_46

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 bunları biliyomuydunuz?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
xkral_46
Admin
xkral_46


Mesaj Sayısı : 112
Kayıt tarihi : 17/09/09

bunları biliyomuydunuz? Empty
MesajKonu: bunları biliyomuydunuz?   bunları biliyomuydunuz? Icon_minitimeCuma Eyl. 18, 2009 1:02 pm

1)Daha fazla işlemci gücü=Başlat-Çalıştır-Aç satırına:"Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" yaz ve tamam.

2)XP'nin hızlı=Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş.Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir
değeri 20000'den 200 yap.

3)Son kullanılan belgeler listesinin silinmesi=Başlat-Çalıştır regedit yaz
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer anahtarına ulaşın ve ekranda sağ tıkla yeni DWORD değeri yap değerin adı “NoRecentDocsHistory” olarak yap.Ardından üzerine tıklayarak kısıtlamayı açmak için 1 değerini gir yok ben belgeler geçmişini istiyom diyosan 0 değerini gir.Yeniden başlat..

4)Bellek perfonmansının arttırılması=Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde;
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtarına ulaş;
a)DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.
b)LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.
c)Orada yeni bir DWORD değeri oluştur “IOPageLockLimit” olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanıyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin.
Yeniden başlat…

5)Menü hızlandırılması=Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu registry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir.Kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür...

6)%20 internet hızı artışı=Windows xp professional %80 internet hızını kullanmanıza izin veriyor İnternetinizin hızını % 20 arttırabilmek için
Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM
(önceki bant genişlik ise=20)

7)Tamamen silme= Kaldirdigimiz programin ismi hala görünüyorsa.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall... yanindaki + isaretli yere tiklayip actigimizda hepsini görebilirsiniz.Sağ tıkla ve sil…

* Gezgin Penceresinin Sabitlenmesi

Windows, oturumu her kapattığınızda görev çubuğunun ve tabii ki gezgin penceresinin büyüklüğünü ve konumunu kaydeder. Söz konusu değerlerin değişmemesini, pencerenin konumunun ve büyüklüğünün sabit kalmasını istiyorsanız, Kayıt Defterine bir ek yapabilirsiniz.

Bunun için ilk olarak söz konusu pencere ve görev çubuğunu istediğiniz gibi yerleştirin.Daha sonra HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurr entVersionPoliciesExplorer adresine ulaşın ve burada yeni bir DWORD değeri oluşturup bu değere NoSaveSetting ismini verin. Ve Değer Verisini 1 yapın.


* Konuşma Balonlarından Kurtulun

Simgelerin üzerinde bilgi kutucuklarının açılması ve konuşma balonlarının Windows turu hakkında açıklama yapması, haklı olarak birçok kullanıcıyı rahatsız eder.

Bu yardım metinlerini devre dışı bırakmak için HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsionExplorerAdvance anahtarına ulaşın ve bu anahtar altındaki ShowInfoTip kaydını bulun ve değerini 0 yapın. Ardından EnableBallonTips adında yeni bir DWORD değeri oluşturun ve değer verisini 0 yapın.

* Yetersiz Disk Alanı Uyarısının Kapatılması

Bunun için HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurr entVersionPoliciesExplorer anahtarı altında yeni bir DWORD değeri oluşturup NoLowDiskSpaceCheck adını veri ve değer olarak 1 girin.

* Kısayol Menüsü Üzerinden Şifreleme

NTFS bölümleri, bilgilerin şifrelenmelerine imkan tanırlar. Ancak bunun için menüler arasında uzun bir gezinti yapmanız gerekebilir. Ancak bunun yerine dosya ve klasörlere ait nesne menüsüne yeni bir komut eklemek çok daha kolay olacaktır.

Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCur rentVersionExplorerAdvanced anahtarını bulun. Burada yeni bir DWORD değeri oluşturup EncryptionContextMenu adını verin ardından değerini 1 yapın.

* CD leri Otomatik Açılması

Sürücüye yerleştirdiğiniz her CD-ROM, üzerinde kurulum programını otomatik olarak çalıştırır. Eğer CD üzerinde sadece bir kısım veriye ulaşmak istiyorsanız otomatik başlat fonksiyonu oldukça rahatsız edici bir hal alabilir.

Bu özelliği geçici olarak kapatmak için küçük bir hileye başvurabilirsiniz. CD-ROM u sürücüye yerleştirdikten sonra [SHIFT] tuşuna basılı tutun. Bu sayede otomatik başlat fonksiyonu bir defaya mahsus olmak üzere çalışmayacaktır. Eğer bu işlevi tamamen kapatmak istiyorsanız aşağıdaki işlemleri yerine getirmeliniz.

XP Home için: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServic esCdrom anahtarına ulaşın Autorun kaydının değerini 0 yapın.

XP Pro Için: Başlat/Çalıştır komutu ile ekrana gelen pencereyi kullanarak gpedit.msc konsolunu çalıştırın. Bilgisayar Yapılandırması başlığı altındaki Yönetim Şablonları / Sistem dizinine geçin. Ardından sağ taraftaki Otomatik çalıştır özelliğini devre dışı bırak öğesine çift tıklayın ve takip eden penceredeki Etkin seçeneğini işaretleyin.

* XP Pro da Gelişmiş Dosya Paylaşımı

Dosyalar ve yazıcıların ağ paylaşımına açılmasının olumsuz bir tarafı mevcut: bu kaynaklara herkes ulaşabilir. Windows XP Professional sürümünü kullanıyorsanız okuma ve yazma hakları atayarak kaynakların kullanımını denetim altında tutabilirsiniz. Ancak bunun için bir ağ etki alanına bağlı olunması gerekiyor. Buna rağmen küçük bir hile yardımıyla herhangi bir firma ağına bağlı olmadan da erişim haklarını kontrol altında tutabilirsiniz.

Başlat menüsündeki Bilgisayarım komutunu kullanarak aynı isimli pencereyi açın. Ardından Araçlar menüsündeki Klasör Seçenekleri komutunu çalıştırın. Görünüm kartındaki Basit dosya paylaşımı kullan (Önerilen) seçeneğindeki işareti kaldırın.

* Windows u Eski Ayarlarıyla Yeniden Kurun


* Internet Explorer in Yeniden Kurulumu

Web sayfaları artık doğru görüntülenmiyor ve yüklemeler aniden kesiliyorsa, artık IE yi yeniden kurmanın zamanı gelmiştir. Bunun için XP CD sini sürücüye yerleştirin ve Başlat/Çalıştır a şunu yazın. rundll32.exe.setupapi,InstallHinfSection.DefaultIn stall.132.%windir%infie.inf


* Windows XP Altında Google

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain anahtarında iki yeni dize değeri oluşturun (eğer varsa değer değişilecek). Ilkine Search Page adını verin ve değer olarak http://www.google.com.tr girin. Ikincisine ise Search Bar ismini verin ve değer olarak http://www.google.com/ie girin. Ardından HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerSearchUrl anahtarına ulaşın ve Varsayılan değerini http://www.google.com/keyword/%s şeklinde girin. Bunu da yaptıktan sonra HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftInternet ExplorerSearch anahtarına ulaşın. Burada bulunan SearchAssistant değerini açıp http://www.google.com/ie olarak değiştirin.

* XP Home Altında Kullanıcı Paylaşımları

Windows XP işletim sisteminin ev kullanımına özel versiyonunu kullananlar dosyalarını paylaşıma açabiliyor ancak bunları parola ile koruyamıyor veya kişiye özel atamalar yapamıyor. Ancak küçük bir hile ile bu durumu değiştirebiliriz. Başlat/Çalıştır ‘ a shrpubw yazın. Karşınıza gelen programla paylaşım hakları üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

* Güncel Kullanıcının Masaüstünde Görüntülenmesi

XP sistemindeki kullanıcı sayısı ne kadar artarsa o anda hangi kullanıcının sisteme kayırlı olduğunu tespit etmek o kadar zorlaşır. Ancak bir Kayıt Defteri öğesi yardımıyla o an kullanılan hesabın ismini Bilgisayarım simgesi altında görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsionExplorerCLSID{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} anahtarı altında yeni bir dize değeri oluşturun ve Bilgisayarım %USERNAME% olarak isim verin. Ancak bu kayıt sadece etkin kullanıcı içindir aynı işlemi diğer kullanıcılar altında da tekrarlamak gerekir.

* Rezerve Bant Genişliğinin Serbest Bırakılması

Windows XP, ağ aktarım hızının standart olarak yüzde onunu özel işlemler için rezerve eder. Söz konusu sınırlandırmayı kaldırmak için Başlat/Çalıştır ‘a gpedit.msc yazın. Karşınıza gelen ekranda Bilgisayar Yapılandırması altında bulunan Yönetim Şablonları / Ağ / QoS Paket Zamanlayıcı dizinini etkinleştirin. Buradaki Ayrılabilir bant genişliğini sınırla kaydına çift tıklayın ve ayarını Devre Dışı olarak değiştirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://isyankar-kasirqa.yetkin-forum.com
 
bunları biliyomuydunuz?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
isyankar-kasirqa :: GENEL BİLGİ-
Buraya geçin: